COPD

Versterk uw ademhaling!

Longziekte COPD
COPD is een chronische longziekte. Typische kenmerken zijn kortademigheid en hoesten. 
Fysiotherapie levert een belangrijke bijdrage om het ziekteproces te remmen en uw klachten te  verminderen. U leert een goede, efficiënte manier van ademhalen waarbij het belangrijk is dat u de gehele longen ventileert. Ook leert u ontspanningsmethoden die u kunt inzetten bij benauwdheid. 

ACBT-techniek
De ACBT-techniek helpt u om het eventuele slijm in de longen/bronchiën efficiënt op te hoesten. Daarnaast is het erg belangrijk dat u uw conditie op peil houdt en u uw (hulp)ademhalings-spieren versterkt. COPD is onomkeerbaar, maar er kan nog voldoende gedaan worden om de kwaliteit van leven te verbeteren!

Oorzaken COPD
Roken is in 90% van de gevallen de oorzaak van COPD. Het belangrijkst is dus het stoppen met roken, als u dit nog niet heeft gedaan.

Waar staat COPD voor?
COPD is een afkorting van de Engelse term ‘Chronic Obstructive Pulmonary Disease’, dit betekent chronisch obstructieve longziekte. Het is een verzamelnaam voor de longaandoeningen chronische bronchitis en longemfyseem. Vroeger vielen deze aandoeningen samen met astma onder de verzamelnaam CARA, maar deze term wordt niet meer officieel gebruikt. Er zijn in Nederland circa 320.000 COPD-patiënten.

Vergoeding
De basisverzekering vergoedt fysiotherapie, als er sprake is van een chronische aandoening. 18 jaar of ouder? Dan worden vanaf de 21e behandeling de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen gaan vanuit de aanvullende verzekering, mits u deze heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. Jongeren tot 18 jaar krijgen alle behandelingen vergoed.

Diensten

• Therapieën
• Revalidatie
• Zorgprogramma's
• (Medische) fitness

  • Fysiotherapeut Wageningen

Adres

Medisch Centrum Kortenoord
(2e verdieping)
Binnenhaven 69G 6709 PD
Wageningen

Contact

0317-420 552
info@fytalis.nl