Obesitas

U staat er niet alléén voor

Wat is obesitas?
Obesitas is een chronische ziekte, waarbij sprake is van ernstig overgewicht. Dat is zo als uw Body Mass Index (BMI) hoger is dan 30. U bent zo zwaar, dat uw gewicht een nadelige invloed heeft op uw gezondheid. U heeft een grotere kans op diabetes, gewrichtsproblemen, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Bij Fytalis kunt u een traject volgen om uw obesitas te overwinnen.

Body Mass Index & obesitas
De Body Mass Index (BMI) geeft de verhouding aan tussen lengte en gewicht van een persoon, en laat zien of er sprake is een gezond gewicht.  Wanneer de BMI 30 of hoger is, is er sprake van obesitas. Bereken zelf uw BMI.

Gevolgen van obesitas
Obesitas kan vermindering van de kwaliteit van het leven veroorzaken. Dagelijkse activiteiten worden erg moeilijk of zelfs onmogelijk. Verder
spelen vaak psychische problemen een rol. Weinig zelfvertrouwen en depressiviteit komen vaak voor.

Obesitas en Fytalis
Heeft u obesitas, dan staat u er niet alleen voor! Bij ons kunt u een traject volgen waarin wordt gewerkt aan kracht, uithoudingsvermogen en (vet)verbranding. Na de intake stellen wij een  persoonlijk trainingsschema op. Daarmee gaat u  onder begeleiding aan de slag. Iedere 4 tot 6 weken stellen wij uw trainingsschema bij aan de hand van uw vorderingen. Het traject duurt 12 weken, en kan eventueel verlengd worden.
Daarnaast is het mogelijk een afspraak te maken met onze diëtiste en/of met één van de psychologen binnen Medisch Centrum Kortenoord waarmee wij samenwerken.

Diensten

• Therapieën
• Revalidatie
• Zorgprogramma's
• (Medische) fitness

  • Fysiotherapeut Wageningen

Adres

Medisch Centrum Kortenoord
(2e verdieping)
Binnenhaven 69G 6709 PD
Wageningen

Contact

0317-420 552
info@fytalis.nl