Sportfysiotherapie

Blessures voorkómen

Wat is sportfysiotherapie?
Sportfysiotherapie is bedoeld om blessures bij het sporten te herstellen en/of te voorkómen. De sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en helpt u om uw sportprestaties te verbeteren.

Sportgerelateerde klachten
U kunt een sportfysiotherapeut inschakelen als u tijdens uw sport, recreatief of professioneel, een blessure heeft opgelopen. Ook als u advies wilt voor uw training, kunt u bij de sportfysiotherapeut terecht.

Levenskwaliteit verhogen bij chronische ziekte
Heeft u een chronische aandoening en wilt u uw kwaliteit van leven verbeteren door (meer) beweging en sport? Ook dat is mogelijk. De sportfysiotherapeut kijkt samen met u naar een passende sportbeoefening en adviseert u over de intensiteit en de frequentie waar u mee kunt beginnen. Ook als u om diverse redenen lange tijd niet actief bent geweest, helpt de sportfysiotherapeut u om weer actief en gemotiveerd te gaan bewegen.

De behandeling
De sportfysiotherapeut bespreekt tijdens de eerste afspraak uw klachten en/of doelen. Hierna volgt een onderzoek om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw lichamelijke situatie. Aan de hand van de bevindingen, stellen wij in overleg met u een behandelplan op.

Oefentherapie en advies
De sportfysiotherapeut maakt hoofdzakelijk gebruik van oefentherapie. Daarnaast krijgt u zelf oefeningen en/of adviezen mee om thuis actief
bezig te zijn. Ook geeft de sportfysiotherapeut adviezen om prestaties te verbeteren en om klachten in de toekomst te voorkomen. Bij Fytalis vormt echografie daarnaast een belangrijk onderdeel van de sportfysiotherapeutische aanpak.

Vergoeding
Voor vergoeding van de behandeling(en) gelden dezelfde voorwaarden als voor reguliere fysiotherapie. Om voor vergoeding in aanmerking te komen is het nodig dat u deze aanvullende verzekering heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar.

Hier vindt u meer informatie over vergoedingen.
Heeft u nog vragen over uw verzekering, dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Diensten

• Therapieën
• Revalidatie
• Zorgprogramma's
• (Medische) fitness

  • Fysiotherapeut Wageningen

Adres

Medisch Centrum Kortenoord
(2e verdieping)
Binnenhaven 69G 6709 PD
Wageningen

Contact

0317-420 552
info@fytalis.nl