Shockwave therapie

Snelle effecten via geluidsgolven

Wat is shockwave therapie?
Shockwavetherapie wordt succesvol ingezet voor de behandeling van spier-peesweefsel en peesaanhechtingen. Shockwaves zijn geluidsimpulsen met zeer veel energie, die zich als golven in de diepte kunnen verplaatsen. De energieafgifte in het behandelgebied verbetert de stofwisseling en de bloedcirculatie. Hierdoor worden herstelmechanismen gestimuleerd. Daarnaast is shockwave therapie een veilige en goed onderbouwde therapie. Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat shockwave therapie snelle effecten teweeg brengt.

Bij welke klachten is shockwave therapie effectief?
Kalkafzetting in pezen
Achillespees klachten
Hielspoor
Tennis-golferselleboog
Dupuytren
Sportblessures
Acute en chronische gewrichtsklachten
Slecht genezende wonden
Triggerpoint behandelingen

Staat uw klacht er niet bij? Vraag uw huisarts of therapeut of uw te behandelen klacht in aanmerking komt voor shockwave therapie.

Behandeling
Een shockwave behandeling kan pijnlijk zijn. Wij passen daarom de intensiteit aan aan uw pijngrens en starten met een lage intensiteit. Vervolgens wordt de intensiteit opgevoerd als de pijn weg trekt. Napijn kan per behandeling verschillen. Over het algemeen is de ergste pijn weg zodra de behandeling stopt, maar het kan voorkomen dat er enkele uren tot dagen een wat zeurderige napijn blijft bestaan.

Goede diagnose
Om te kijken of shockwave therapie bij u past, doen we bij het eerste consult een intake. Om een goede diagnose te stellen zetten we soms echodiagnostiek in. Zo kunnen we nauwkeurig kijken wat de pijn veroorzaakt.

Vergoeding
Hoewel de kosten van de behandeling hoger zijn dan de verzekering vergoedt, brengen wij het verschil niet in rekening. Een shockwave-behandeling valt daarmee onder een normale fysiotherapie behandeling.

Diensten

• Therapieën
• Revalidatie
• Zorgprogramma's
• (Medische) fitness

  • Fysiotherapeut Wageningen

Adres

Medisch Centrum Kortenoord
(2e verdieping)
Binnenhaven 69G 6709 PD
Wageningen

Contact

0317-420 552
info@fytalis.nl