Diabetes

Regelmatig bewegen helpt!

Wat is Diabetes?
Diabetes type 2 ofwel suikerziekte, is een stofwisselingsziekte waarbij de bloedsuikerspiegel niet op een constant niveau blijft. Als u diabetes heeft, is de insuline in uw lichaam niet in staat de bloedsuiker (bloedglucose) in stand te houden.

Oorzaak en gevolg diabetes
Gevolgen zijn een hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol. Dat kan weer leiden tot hart- en vaatziekten. Vaak ligt de reden in een inactieve leefstijl en ongezonde voeding.

Regelmatig bewegen 
Uit onderzoek blijkt dat regelmatige lichaams-beweging een gunstig effect heeft op de algemene gezondheidstoestand. Lichaamsbeweging verlaagt het risico op diabetes. Als u diabetes-patiënt bent en regelmatig beweegt, is er een kans dat u minder medicijnen hoeft in te nemen. 

Individueel beweegprogramma
Fytalis biedt u als diabetespatiënt een individueel beweegprogramma aan. Een gespecialiseerd fysiotherapeut luistert naar uw verhaal en doet een fysieke test. Uw beginniveau wordt vastgelegd en u gaat aan de slag met een beweegprogramma dat afgestemd is op uw persoonlijke situatie.

Samenwerking
Op het gebied van diabeteszorg heeft Fytalis regelmatig overleg met de huisartsen en andere therapeuten in Medisch Centrum Kortenoord. Zo bent u verzekerd van een optimale kwaliteit van zorg.  

Diensten

• Therapieën
• Revalidatie
• Zorgprogramma's
• (Medische) fitness

  • Fysiotherapeut Wageningen

Adres

Medisch Centrum Kortenoord
(2e verdieping)
Binnenhaven 69G 6709 PD
Wageningen

Contact

0317-420 552
info@fytalis.nl